top of page
— Historien

Frode Tingbø AS ble startet i 2009 av Frode K. Tingbø, i en nedlagt dør- og vindusfabrikk ved havnen i Egersund. Etter flere år i bransjen så han at det var et marked for dem som ønsket å betale ekstra for kvalitet. Jeg kan være den som leverer skreddersydde løsninger av den ypperste kvalitet, tenkte han, og for tretten år siden ble det første kjøkkenet laget. Etter to år flyttet firmaet til Hellvik, og i 2020 ble Péter Tenkely med som medeier. I 2021 bygget vi vårt eget verksted på 600 m2 i Bjerkreim.

Frode Tingbø sin visjon er å skape ”Norges råeste kjøkken”, og dette er noe han etterstreber hver gang han lager et kjøkken for en kunde. Forretningsideen er at våre produkter skal ha særpreg, og at det ikke skal finnes maken. Vi satser knallhardt på kvalitet, estetikk og funksjonalitet. En målsetning vi oppnår ved å ikke bare ta det fysiske produktet – selve kjøkkenet – i betraktning. Men ved å jobbe sammen med kunden gjennom hele prosessen, fra idé, til kjøkkenet er ferdig montert og tatt i bruk.

Tingbø: Langlia
Tingbø: Med kjærlighet for tre
— Med lidenskap for tre og formgivning

Autentisitet og egenart som uttrykker minimalisme

Frode Tingbø AS er et fullt utstyrt møbelsnekkerverksted, som designer og produserer egne kjøkken og andre møbler på bestilling. Som en lokal møbelprodusent er Tingbø dypt forankret i nordisk stil og identitet, og viser kunnskap og brennende interesse for tradisjon, kvalitet og autentisitet. Våre hovedverdier er: ærlighet, miljø, "ingen kjappe snarveier".


Med kjærlighet for tre
Bak Tingbø står det mennesker med en dyp lidenskap for tre og formgivning, ærlig tradisjonelt snekkerhåndverk, kunst, klare flater og rene linjer. Når det kommer til kvalitet tar Tingbø ingen snarveier, fra de første skisser til ferdig produkt.

Tingbø: Med lidenskap for tre og formgivning
Tingbø: Med kjærlighet for tre
Tingbø: Péter Tenkely
Frode Tingbø

”Vi ønsker at kunden skal kunne si: Ingen andre kjøkken er likt vårt!” — Frode K. Tingbø

Frode Kommode Tingbø

GRUNNLEGGER

— Frode Kommode Tingbø

Frode startet eget firma da han flyttet hjem til Egersund, sommeren 2009. Før han flyttet hjem til Egersund, bodde og arbeidet han i Oslo som møbelsnekker og kjøkkenmontør for Bulthaub og Kvanum. Som utdannet møbelsnekker og som tidligere kjøkkenmontør ble han tidlig overbevist om at det er et behov i markedet for ekte håndlagede kjøkken.
 
Han kan ikke fordra masseproduksjon av lav kvalitet som stort sett ender som forsøpling. Derfor lager han kjøkken av god og tidløs kvalitet som har som hensikt å vare i generasjoner. Frode har veldig sansen for tre og drives av en kreativ skaperglede. Kun det beste er godt nok, og han er alltid på jakt etter å skape det perfekte produktet.

Tingbø: Péter Tenkely

PARTNER

— Péter Tenkely

Péter er opprinnelig fra Ungarn og er utdannet møbelsnekker. Han er kompromissløs i alt han gjør, fra tegning til ferdig montert produkt.

I 2010 kom Péter til Norge, og har siden da jobbet som møbelsnekker. De siste årene før han ble med Frode Tingbø AS, hadde Péter sitt eget firma Tenkely Møbel Design.

Péter er perfeksjonist, og tar ingen snarveier. Med sin lidenskap til faget, hjerte for presisjon og øye for detaljer, leverer han fra seg fremragende håndverk. Med disse verdiene, hans positivitet og gode humør, passer Péter perfekt til Tingbøs visjon.

REFERANSER

Unike løsninger på kjøkkenet

"Jeg er storfornøyd med det treenige samarbeidet. Frode var fabelaktig løsningsorientert og inspirerende."
— Henrik

Rang retro

Familien er utrolig fornøyd med kjøkkenet, som nå er blitt et vakkert møbel og en perfekt integrert del av stuen.

— Familien på fire

Kjøkken i naturlige omgivelser

"Det hadde aldri gått så bra hvis ikke Frode Tingbø, arkitekt Gudrun Brækkan og interiørarkitekt Thomas Malme hadde vært så flinke til å lytte til våre behov."

— Tracy & Torstein

Tingbø: Vi skaper den gode følelsen
Tingbø: Vi skaper den gode følelsen
Tingbø: Vi skaper den gode følelsen

Vi ønsker å skape den gode følelsen

Vi ønsker å skape den gode følelsen gjennom at våre kjøkken produseres av faglærte møbelsnekkere med øye for detaljer og ambisjoner for kvalitet. Å produserer etter tradisjonelle metoder for møbelproduksjon er ikke den enkleste måten å gjøre det på, men fordi vi lager et møbel, like mye som et kjøkken, er det etter vårt syn den eneste måten. Dette skiller oss fra resten av mengden.

INTERIØRKONSULENT

— Hanne Tingbø Lind

Helt siden Hanne var liten har hun vært lidenskapelig opptatt av form og farge. Som voksen viderefører hun denne lidenskapen i sitt yrke som interiørkonsulent der hun tilbyr smarte, funksjonelle og estetiske løsninger til sine kunder.

Hun holder seg oppdatert på aktuelle trender, men har fokus på å finne personlige løsninger som er tidløse og som fungerer for hver enkelt. Med 12 års erfaring innen faget liker hun å inspirere sine kunder med nye ideer og løsninger. Det viktigste for henne er at kunden føler seg hørt og er fornøyd med resultatet.

Foto: Merete Horpestad, Dalane Tidene

bottom of page